WIJNSUGGESTIES PER GLAS OF FLES

Cava De Pró Glas 5,50
Castell d’Or, Tarragona – Spanje Fles 26,50

Blend van 50% Xarel-lo, 30% Macabeo en 20% Parellada met citrusaroma’s en een fijne mousse. Limoenfris mondgevoel met Kaapse appel en een groene kruidigheid, achteraan sappige peer impressies en een vleugje ‘boisé’. Lekker complex.

 

WIT

Gaba do Xil 2016 Fles 32,20
Compania de Vinos Telmo Rodriguez, D.O. Valdeorras – Spanje Glas 5,80
Aroma’s van witte bloemen en een subtiel vleugje van kruidigheid. In de mond gaan we nog iets verder met een zuivere mineraliteit en nu wat wit rijp fruit, stijl witte perzik. Elegant over de hele lijn. lekker prijsbeest dat zelfs bij wit vlees kan. 


Domaine Coudoulet ‘Viognier de Fontgaline’ 2016 Fles 29,40
I.G.P. Lanquedoc – Frankrijk Glas 5,40
Zeer intense aroma’s van gekonfijte sinaas, limoen en pêche de vigne. Het hout volgt discreet op de achtergrond. Mondaanzet is getekend door een vleugje hout, weer sinaaszestes en gebrande amandel. Lekkere lange finale. 

ROOD

Domaine Coudoulet ‘Petit Verdot’ 2017 Fles 27,40
I.G.P. Lanquedoc – Frankrijk Glas 4,90
Deze Petit Verdot heeft een neus van zoethout, specerijen en de typische minerale toets van de Petit Verdot. Volle mondaanzet met veel donker fruit en ondersteund door rijpe tannines. 

ROSE

L’Ostal Cazes 2017 Fles 27,40
Cazes I.G.P. Lanquedoc – Frankrijk Glas 4,90
Blend van 50% Grenache en 50% Syrah. Zo helder en schitterend in de fles hoe lumineus kan een echte rosé zijn? Neem ook nog de elegante aroma’s van grenadine en rozenblaadjes, een rijke maar fris-vrolijke mondaanzet en bovenal een vet-smakelijke afdronk.